Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor een kennismakingsgesprek?
Voor het aanmelden van uw kind werken wij met een toelatingsprocedure. Hierin zijn een aantal fases verwerkt. Het aanmelden voor het kennismakingsgesprek is onderdeel van onze toelatingsprocedure (Fase 1). Geïnteresseerde leerlingen (ouders) maken hun belangstelling voor een plek op PentAgora kenbaar door het online aanmeldformulier voor de meeloopdagen in te vullen. Dit formulier is te vinden op onze website.
Na ontvangst van het formulier nemen wij contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit gesprek is fase 2 van de toelatingsprocedure. Tijdens dit gesprek maken we wederzijds kennis en kijken we of PentAgora past bij de leerbehoeften en motivatie van de leerling.
Belangrijk om te weten voordat u uw kind hiervoor aanmeldt:
Wanneer vinden de kennismakingsgesprekken plaats?
Er zijn twee intakerondes: één in november en bij voldoende belangstelling een tweede in februari. Voor de eerste ronde worden eind oktober de uitnodigingen voor een kennismakingsgesprek verstuurd naar leerlingen die zich hebben aangemeld voor het aankomende schooljaar. Voor de tweede ronde gebeurt dit in januari.
Tijdens het kennismakingsgesprek gaan de Agora-coördinator en een coach in gesprek met jou en je ouder(s)/verzorger(s). Samen onderzoeken we of PentAgora een passende plek is voor jou om verder te leren en je te ontwikkelen.
Wat gebeurt er na het kennismakingsgesprek?
In december en februari organiseren wij meeloopdagen voor leerlingen met wie tijdens het kennismakingsgesprek is afgesproken dat zij drie dagen onderwijs volgen op PentAgora. Dit is fase 4 van onze toelatingsprocedure. Tijdens deze meeloopdagen ervaar je hoe het werken met challenges in de praktijk gaat. Je maakt kennis met onze community en wordt begeleid door een buddy: een leerling die al wat langer op PentAgora zit. In deze fase begin je ook na te denken over je persoonlijke leerdoelen en stel je een motivatie op waarin je beschrijft waarom PentAgora bij jou past.
Wat gebeurt er na de meeloopdagen?
Na het kennismakingsgesprek, de meeloopdagen en eventueel de informatie van de huidige school, volgt er een advies vanuit de coaches. Zij beoordelen of PentAgora een passende vervolgstap is voor de leerling. Tijdens deze beoordeling niet alleen gekeken naar de motivatie van de leerling, maar ook naar welke specifieke ondersteuning en (omgevings)voorwaarden nodig zijn om succesvol te kunnen functioneren binnen het Agora-onderwijs.
Bij een positief advies is de leerling toelaatbaar, met als voorbehoud dat bij de overdracht vanuit de basisschool nog nieuwe informatie naar voren kan komen. In dat geval heroverwegen we de toelaatbaarheid zorgvuldig. Met 'toelaatbaar' bedoelen we dat uit de toelatingsprocedure blijkt dat Agora-onderwijs passend is voor de leerling én dat PentAgora kan voorzien in eventuele ondersteuningsbehoeften.
Het kan ook voorkomen dat onze school uiteindelijk toch niet passend blijkt te zijn. In dat geval volgt een negatief advies en wordt de leerling niet toelaatbaar geacht.